Ljungenskolan

Antal anställda:

1000+ (i kommunen)

Region:

Skåne

Yrkeskategori:

Utbildning

Välkommen till Ljungenskolan

– Ta en strandpromenad till jobbet!

Är du vår i matematik/NO?

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning).

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Ljungenskolan ligger i Ljunghusen i Höllviken. Vi har i nuläget 616 elever, varav 28 i Superskolan, eller grundsärskolan som det mer officiellt heter. Du kommer att undervisa i årskurs 7-9 och vara mentor i årskurs 7. Tillsammans med ett antal kollegor bildar ni lärteam 7, som ingår i team 7-9.

I årskurs 7 finns 54 elever i två studiegrupper. Du undervisar dem i matematik och no-ämnen. Tillsammans med våra två andra ma/no lärare samt en specialpedagog bildar ni ma/no-teamet, som tillsammans hjälper våra elever att nå så långt de kan och vill i matematik och NO-ämnena.

På Ljungenskolan arbetar vi med Bedömning för lärande, av Dylan Williams, och med CPS (Collaborative Proactive Solution) enligt Ross Green. Vi har digitala läromedel via Gleerups och eleverna har PC-datorer.

Stämmer detta in på dig? • Gillar att arbeta med människor. • Älskar att lära ut matematik och NO. • Vill gärna ha trevliga arbetskamrater med nära till skratt. • Vill göra skillnad i unga människors liv.  

Du har ett relationellt grundtänk. Du vet att om du bryr dig om dina elever så presterar de bättre. Ibland behöver dina elever stöttning på fler plan än kanske just dina ämnen och då vet de att du finns där även då. Våra elever är mycket ambitiösa och behöver ibland hjälp att få till livsbalansen så de inte dukar under av de krav, riktiga och inbillade, som de ibland känner. Det är inte alltid lätt att vara tonåring.

Våra lärarteam

(Foto: Marie Carlberg)

Om vår skola

På Ljungenskolan finns drygt 600 elever inskrivna. Klasserna är åldershomogena och ses som en klass, oavsett elevantal. Eleverna går i en klass (årskurs) och är uppdelad i studiegrupper och mentorsgrupper. Studiegrupperna ändras årligen fram till årskurs 7 i syfte att alla elever ska känna varandra.

Till varje årskurs är ett antal lärare knutna och för de yngre årskurserna även fritidspedagoger. Varje lärare är även mentor för en mentorsgrupp. De yngre eleverna har också en fritidsmentor.

På Ljungenskolan finns även Vellinge kommuns grundsärskola.

Betygsätt arbetsgivaren

Betygsätt arbetsgivaren
[Total: 3   Average: 5/5]
Gå till toppen