HRM Engineering

HRM är ett specialistföretag. Kompetens, kvalitet, problemlösning och helhetsåtagande är vår huvudinriktning. Vi är både en kvalificerad samarbetspartner och en kundfokuserad leverantör, och vi är stolta över vår förmåga att sätta samman det erbjudande som bäst passar uppdragsgivarens resurser, organisation och arbetssätt.

HRM bildades 1984 när Ritline, ägt av Anders Ulriksson, Håkan Carlström och Jan Ulriksson, gick samman med konstruktionsfirman Hagman & Mölnlycke. Förkortningen blev HRM men eftersom Ritline var väldigt väl etablerade blev namnet HRM/Ritline AB.

1990 förvärvade det tidigare Ritlineägarna hela företaget och 2010 gick Mats Rogbrant, VD sedan 2008, in som delägare. Företaget har i dagligt tal alltmer kommit att kallas bara HRM.

2011 bytte företaget namn till HRM Engineering. Detta mycket beroende på fler kontakter utomlands och Engineering ger en stark koppling mellan namn och verksamhet.

På HRM har vi alltid haft låg personalomsättning och långa relationer med våra uppdragsgivare. Inom våra specialistområden är vi välkända och vi står nu inför en stabil och planmässig expansion. På vår hemmaplan, miljö- och kvalitetsområdena, har vi längre erfarenhet än de allra flesta och det är inom dessa och närliggande områden vi ser goda tillväxtmöjligheter. Därför kommer vi fortsatt att rekrytera erfarna ingenjörer med bred kompetens.

Det började med ett okuvligt teknikintresse, och det är förstås fortfarande en av HRMs hörnstenar. Däremot kan det säkert kännas skönt för våra uppdragsgivare att vi investerat en hel del i tekniska resurser och verktyg sedan den här bilden togs. Exakt vad Håkan Carlström och Jan Ulriksson håller på med vet vi inte, men en gissning är att det hade med fordonsteknik att göra. Eller kanske var det precis här de bestämde sig för att starta HRM?

Välkommen!

Gå till toppen